Skip to content
[vcex_heading text=”KOPP coaching” tag=”h2″ text_align=”left” font_size=”30px” color=”#965854″][vcex_spacing size=”10px”]

KOPP coaching

In mijn praktijk bied ik als ervaringsdeskundige coaching aan voor volwassenen die als kind opgegroeid zijn in een gezin waarvan één of allebei de ouders psychische problemen had(den).
Deze groep mensen wordt ook wel aangeduid met de term ‘KOPP-ers’.
De term KOPP staat voor (volwassen)Kind van Ouders met Psychische Problemen.
Ondanks dat elke situatie en KOPP-er uniek is, is er wel degelijk een gemeenschappelijke deler en dat is dat je als kind in een onveilige thuissituatie bent opgegroeid en niet of nauwelijks de mogelijkheid hebt gehad om jezelf op je eigen wijze te ontplooien en op te groeien tot een evenwichtige volwassene.

Overlevingsstrategieën die je als kind nodig had om je te kunnen handhaven in het gezin zijn in je volwassen leven, vaak onbewust, diepgewortelde gedragspatronen geworden. Maar waar deze ze je in het verleden geholpen hebben, kunnen ze je nu in het heden stevig dwarszitten. Misschien moest je als kind al veel zorgen voor je zieke ouder en ben je nu in het heden ook voor alles en iedereen aan het zorgen. Dit met gevolg dat je heel goed weet wat de ander nodig heeft, maar niet wat je eigen behoeftes zijn.

 Gevolgen hiervan kunnen zijn dat:

  • Je aan het overleven bent
  • je overbelast bent en daardoor de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt
  • je problemen in de stressregulatie hebt
  • je emotioneel instabiel bent
  • jij je eigen grenzen niet kunt aangeven…

‘Van Overleven naar Vol in het leven staan’

Met coaching wil ik je ondersteunen om je eigen leven vorm te geven.
Wanneer je kunt gaan herkennen én erkennen hoe het verleden je gevormd heeft, kun je onbewuste gedrags- en communicatiepatronen, gedachtes en gevoelens die je belemmeren gaan veranderen.
Zo krijg je meer regie over je eigen leven en kun je bewustere keuzes gaan maken.
Net zoals de sporen in de varen van mijn beeldmerk kun jij je verborgen talenten in het licht gaan zetten, zodat je vol in het leven komt te staan!

Herken jij jezelf in bovenstaande en wil je de regie over je eigen leven terug, neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik loop graag een stukje met je mee.

Back To Top
Zoeken